Sammenlign priserne på erhvervskonti inden du vælger

Det er ikke en billig fornøjelse at få en erhvervskonto her i landet, hvis man lige har startet sin virksomhed. Dette skyldes flere forskellige ting, og de ting kommer vi ind på i denne artikel her. Generelt kan man sige, at gebyret eller prisen kan opdeles i to forskellige kategorier: oprettelsen og for selve abonnementet. Priserne svinger meget, og det kan der være flere grunde til.

Meget forskellige priser

Der er meget forskellige priser på markedet, når det kommer til erhvervskonti. Dette kan blandt andet skyldes, at nogle af bankerne har mange filialer og har god kundeservice, mens andre banker udelukkende opererer online og dermed ikke har nogen filialer. Dette burde gøre deres ydelser billigere at “producere”, og dermed burde du i princippet kunne få en billigere erhvervskonto.

Hvis vi skal snakke om tal, så kan der nævnes, at oprettelsen på en erhvervskonto kan koste op mod 5000 kroner, men man kan sagtens få gratis oprettelse også. Abonnementerne svinger fra 0 til et par hundrede kroner om måneden, men det kommer an på mange forskellige ting. Man kan typisk regne med 2-300 kroner om måneden inklusiv oprettelse det første år, hvis man dividerer prisen med antallet af måneder på et år, altså 12.

Hjemmesiden https://erhvervskontopris.dk sammenligner priserne på erhvervskonti, og du kan finde en billigste derinde. Et godt råd er dog at ansøge om forskellige konti, fordi det er ikke garanteret, at en bank vil have dig som kunde. Ja, du læste rigtigt. En bank kan faktisk afvise dig, hvis de ikke ønsker at lave forretninger med dig. Når du opretter en konto, så ansøger du faktisk om at få lov til at oprette en konto og betale penge til banken. Det lyder lidt mærkeligt, men det er altså sådan systemet er indrettet. Måske kommer det til at ændre sig i den nærmeste fremtid, så det bliver nemmere at drive forretning i Danmark.