De typiske problemer du har, når du skal investere

Du får din første lån i år lige om lidt, og det kan betyde, at du har penge til overs. Julen er endelig overstået, så du skal ikke bruge penge på at købe gaver til dem, du holder af. Måske tænker du at investeringer ikke er noget for dig, men hvis du ikke har noget at bruge pengene på alligevel, hvorfor skulle du så ikke investere pengene? Alternativet er, at du lader dem stå på en eller anden konto, og så kan du få lov til at betale for at have dem der. Sådan er virkeligheden i dag – desværre.

Kurtage

Kurtage kan virkelig dræbe din fortjeneste, hvis du køber og sælger for meget små beløb. Lad os forklare hvorfor. Når du handler med aktier eller lignende, så skal du jo betale et gebyr til platformen. Typisk er dette en procentdel af gebyret, men oftest er der også et minimum på. Har du derfor én aktie og en fortjeneste på 29 kroner, og vælger du at sælge den ene aktie med en kurtage på 29 kroner, så har du 0 kroner i fortjeneste.

Det er netop af den ovenstående grund, at man siger, at man bør investere for et par tusind kroner i samme aktie, før det giver mening at investere. Nu ved du i hvert fald, hvorfor man siger det.

Viden og inspiration

Det kan være en stor udfordring for begyndere at få viden om aktiehandel og det der er relateret til det. Mange af hjemmesiderne skriver på et meget kompliceret sprog, og det kan være svært at forstå – specielt for unge. Heldigvis findes FinansDoktor.dk, som er lavet til folk der aldrig har investeret før. Der er skrevet gode guides til investering i både aktier og kryptovalutaer, så alle kan være med. Der bliver hele tiden udvidet med ny information.

Risiko

Mange glemmer desværre også risikoen, når de investerer. Du kan sagtens tabe penge, hvorfor du ikke skal smide “alle æg i samme kurv”. Du bør diversificere, og dette kan du også læse mere om på den ovenstående hjemmeside. Generelt siger man, at risiko og afkast hænger sammen. Forventer du derfor for meget, så skal du tage den tilsvarende risiko – rent teoretisk i hvert fald.